Blog

Blijf op de hoogte

IMG 3448
21.06

Never Overdue. - Podcast #2

Mis deze diepgaande en inspirerende aflevering niet! Luister nu naar de podcast en ontdek hoe Simon Meurs en Lieven Van De Sype hun expertise inzetten om de toekomst van financiële technologie en duurzame bedrijfsvoering vorm te geven.

IMG 4424
10.06

Meet Zehra

Als Academist bij Triple A Solutions heeft Zehra al een erg divers traject achter de rug. Ze werkte in de telecomsector, de energiesector en nu in de technische bouw- en constructiesector. Haar passie voor Credit Collection is de rode draad doorheen haar carrièrepad.

IMG 3425
27.05

Never Overdue. - Podcast #1

Welkom bij "Never Overdue", de podcast waarin we experts uit financiën, HR, consulting en IT samenbrengen om de hete hangijzers van vandaag te bespreken. Of het nu gaat om kredietbeheer, de arbeidsmarkt, of de bredere economische trends, onze gasten delen hun inzichten en ervaringen in levendige en boeiende gesprekken.

IMG 4504
16.05

In de kijker - Credit Academist

Wanneer een academist start is de begeleiding heel intensief met regelmatige transparante feedbackgesprekken waar we met het Hapiness Team polsen naar hoe het gaat op het project, wat de verwachtingen zijn, wat gaat er goed en wat gaat er minder goed? Op basis daarvan tekenen we samen een plan uit met opleidingen, nieuwe projecten en ervaringen.

IMG 3425
30.04

Meet Ward

Ward is een ambitieuze Credit Professional bij Triple A Solutions. Tijdens zijn opleiding Handelswetenschappen trok kredietanalyse meteen zijn aandacht en zo kwam hij bij Credit Management terecht. Hij heeft een duidelijk doel om het tot Credit Analyst te schoppen bij Triple A Solutions en het academisten programma is voor hem de ideale springplank.

HCEB10 Linked In advertentie met een afbeelding 2
21.02

Automatisering, digitalisering en AI .... Ben jij nog mee?

De technologie gaat heel snel vooruit. Van manueel werk naar automatisering, van automatisering naar digitalisering, van digitalisering naar robotisering en van robotisering naar artificiële intelligentie en algoritmes.

Sinterklaas 2023 2
29.01

Van war on talent naar war on people

De juiste mensen voor de job vinden is in deze tijden niet gemakkelijk. The war on talent is hevig. Ervaring of geen ervaring, diploma of geen diploma, er is werk voor iedereen. Zo lijkt het toch.

Pexels porapak apichodilok 346813
03.01

De volgende stap

Wil je doorgroeien, zijn er andere taken die je wil opnemen of misschien zijn er ook dingen die je niet meer wil doen? Met deze tips in handen steven je recht op je droom job af.

Pexels andre furtado 1263986
07.04

Happiness is AAA-key

Bij Triple A Solutions staat jij als medewerker centraal. Wij noemen onze mensen onze belangrijkste bedrijfsactiva. Daarom hebben wij een Happiness Team opgericht dat elke werkdag met raad en daad paraat staat voor onze consultants. Een Happiness Coach kan je bekijken als een meter of peter die er voor zorgt dat jouw professionele leven in goede banen loopt. Het welzijn én het werkgeluk van onze collega’s is dus ons dagelijks doel.

IMG 0226
16.02

15 jaar Triple A Solutions

In 2008 vertrekken twee ondernemers op een onwaarschijnlijk avontuur. Ze richten een bedrijf op dat zich in een op dat moment weinig populaire niche in de Finance sector afspeelt: Credit Management. Triple A Solutions bestaat nu 15 jaar. Een goede gelegenheid om met de drie managing partners Erik, Thierry en Jean-Paul samen te zitten en te praten over hoe het allemaal begon – en waarom de opstart van hun onderneming geen evidente keuze was.

IMG 3222
13.10

"Welke kleur M&M ben jij?"

Welke weg loop je samen met ons af als je bij ons solliciteert? En hoe begin je precies? We leggen het stap voor stap uit in deze blog.

Microsoft Teams image 35
29.09

“Blote voeten horen niet thuis in een sollicitatiegesprek”

Zo’n 100 eerste sollicitatiegesprekken voeren we maandelijks bij Triple A Solutions. Je kunt het dus zo gek niet bedenken, of ons Talent & Happiness Team heeft het al meegemaakt: van complottheorieën tot kandidaten in blote voeten. Gelukkig lopen de allermeeste kennismakingen wél goed. Onze recruiters geven enkele tips uit hun dagelijkse praktijk die zij belangrijk vinden in een gesprek.