IMG 3425Blog

Meet Ward

Ward is een ambitieuze Credit Professional bij Triple A Solutions. Tijdens zijn opleiding Handelswetenschappen trok kredietanalyse meteen zijn aandacht en zo kwam hij bij Credit Management terecht. Hij heeft een duidelijk doel om het tot Credit Analyst te schoppen bij Triple A Solutions en het academisten programma is voor hem de ideale springplank.

Wat trok je aan in Credit Management?

Kredietanalyse heeft me altijd enorm aangesproken, het is een tak van het Credit Management waarbij mijn economische achtergrond echt wel van pas komt. Dat is ook mijn doel om daar naartoe te groeien binnen Triple A Solutions. Ik heb intussen alle Credit Management opleidingen gevolgd en heb ook de Start to Analyse opleiding achter de kiezen, die was echt heel interessant en een bevestiging voor mij dat ik dat graag wil gaan doen.

Wat wilde je vroeger graag worden?

Ik ben heel lang zoekende geweest naar wat ik nu juist wilde gaan doen. Daarom heb ik uiteindelijk Handelswetenschappen gestudeerd, een richting met een hele brede basis waar ik veel verschillende kanten mee uit kon. Ik ben na mijn studies ook nog een jaar naar Tenerife getrokken om te werken in een windsurf centrum, toch wel een droom job. Voor even dan toch.

Ik ben na mijn studies ook nog een jaar naar Tenerife getrokken om te werken in een windsurf centrum, toch wel een droom job. Voor even dan toch.
Ward, 1,5 jaar AAA'er | Credit AcademistVind je dat je opleiding in lijn ligt met wat je gestudeerd hebt?

Ik heb het gevoel dat ik voornamelijk veel ‘on the job‘ heb geleerd tijdens mijn eerste project, het is dan ook vrij specifiek wat ik hier doe. Al voel ik wel dat die brede financiële basis die ik heb meegekregen tijdens mijn studies natuurlijk wel helpt.

Wat spreekt je zo aan in Controlling en Analyse?

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in dat puur financiële aspect van Credit Management, ook vanuit mijn opleiding. Ik werk momenteel erg technisch, ik verwerk vooral heel wat data. Soms kan het misschien gaan lijken alsof er achter die data geen menselijkheid schuilt. Bij controlling of analyse werk je heel specifiek dossier per dossier en denk ik dat de impact van mijn werk nog meer voel- en meetbaar is dan dat vandaag het geval is.

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt het afgelopen jaar?

Vragen durven stellen! Toen ik net startte had ik heel veel concrete praktische vragen die ik niet altijd meteen durfde te stellen waardoor ze wat bleven aanslepen. Intussen weet ik dat iedereen moet leren in het begin en dat het perfect normaal is dat je heel veel vragen hebt, je mag en moet ze gewoon stellen.

Ontdek ons Academisten Traject hier