Pexels porapak apichodilok 346813Blog

De volgende stap

Goede voornemens voor 2024

Met de jaarwisseling achter de rug volgen ze naar aloude traditie.... De goede voornemens.
Maar al te vaak denken we aan onze lijn, die marathon die we ooit willen lopen, een boek dat we nog moeten lezen, een reis die we willen maken of misschien stop je dit jaar écht met roken. We verliezen hier vaak onze carrière uit het oog en ook al moeten gezondheid en ontspanning natuurlijk bovenaan je lijstje staan, je voornemens voor je loopbaan zijn minstens even belangrijk.

Wil je doorgroeien, zijn er andere taken die je wil opnemen of misschien zijn er ook dingen die je niet meer wil doen? Met deze tips in handen steven je recht op je droom job af.

Bepaal je werkdoelen

Benoem concreet wat je wil bereiken en maak een stappenplan om daar te geraken.

Door duidelijke doelen te stellen geef je vorm aan je carrière en door je grote doelen op te breken in haalbare tussenstappen komen je dromen ook meer binnen handbereik. Wat het ook is, dit jaar maak je er werk van. Durf te zeggen dat je wil doorgroeien naar die ene job en voortaan schaaf je tijdens de middag een van je talen bij, zeg je wél ja tegen een kans om vlotter te leren presenteren of volg je elk kwartaal een nuttige opleiding.

Bouw aan je werkgeluk

We leggen de verantwoordelijkheid voor ons werkgeluk maar al te vaak in de handen van onze werkgever. Hoewel onze werkplek en omgeving zeker in grote mate bijdragen tot ons welbevinden hebben we zelf ook controle over hoe we ons voelen op kantoor.

Leer bijvoorbeeld luisteren naar de signalen van je lichaam, zodat je weet wanneer je beter “nee” zegt. Zo voorkom je dat opgebrand gevoel of dat je langdurig ziek wordt.
Maar je kan je ook voornemen minder te mopperen, jezelf flexibeler op te stellen, jezelf meer in de kijker te zetten, een feedbackgesprek aan te vragen en ga zo maar door. Kijk eens goed naar wat je ervaart, wie je bent en wat je nodig hebt. En durf je stoute schoenen aan te trekken!

Doe extra kennis op


Het leren houdt nooit op. Zijn er nieuwe ontwikkelingen binnen Credit Management? Wil je meer verantwoordelijkheden opnemen? Of eist de digitalisering zijn tol en heb je nood aan bijscholing? Het zijn slechts enkele voorbeelden van hoe nieuw vergaarde kennis je op weg kan helpen om je doelen te bereiken.

Zoek een goede cursus of waardevolle bronnen van informatie die in lijn liggen met het doel dat je wil bereiken. Of durf de vraag bij je werkgever te leggen. Er zijn heel wat waardevolle opleidingen die jezelf of je personeel enorm kan doen groeien.

Opleidingen van AAATAC

Vergaar nieuwe skills

Kennis is een mooi begin, zoveel is zeker. Maar waarschijnlijk zijn er ook verschillende vaardigheden of soft skills nodig om je professionele doelen te bereiken.

Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat je ook weet wat je vooral wél kan en welke vaardigheden je eventueel nog mist. Zijn presentaties geven een struikelblok? Ga op zoek naar een cursus spreekvaardigheid. Moet je een team kunnen leiden in je droom job? Scherp dan je leidinggevende competenties aan? Durf ook hier de vraag bij je werkgever te leggen, constructieve feedback en een blik op de mogelijkheden die er zijn kunnen alleen maar verhelderend zijn. En vergeet vooral niet: Oefening baart kunst! Laat je niet afschrikken door je ‘zwakke punten’ maar durf jezelf uitdagen het toch te doen.

Verandering van spijs

Heb je je doelen uitgestippeld en besproken met je werkgever maar heb je het gevoel dat je toch niet vooruitkomt? Misschien is het toch tijd voor iets nieuws. Dat kan een nieuwe rol zijn, maar ook een nieuw project waar je meer kansen krijgt om te groeien.

Onthoud vooral dat het belangrijk is om je doelen te durven uitspreken en concretiseren. Niet alleen voor jezelf maar ook naar je professionele omgeving toe, het kan je maar verbazen wat het teweeg kan brengen, stap voor stap.

Bekijk onze vacatures